tisdag, augusti 25, 2015

En krossad tand och plånbok

God morgon, tisdag!

Igår tandläkaren och det var inget trevligt, varken för mig eller plånboken.
Efter några bedövningssprutor med adrenalin i, drogs en kindtand loss. Det var den bandagerade, nu ekar det i munnen. och några besök till lär det bli, så jag blir som Kinas fattigaste man Tom Peng Pung *skrattar*

 Ont i käken resterande dagen, men cyklade ändå iväg till gospelträningen. Ingen idé att gråta över spilld mjölk, så bättre få mig lite glädje till livs.

En sak märkte jag, det har blivit mycket mörkare på en vecka och jag cyklade hem i regn.

Idag tvättstugan, hur kul är det, men nödvändigt. Och bäddat rent, alltid skönt.


Bjuder på massa godingar från Hjulafton. Precis en sådan, som den sista här, har mina föräldrar haft. En liten söt Morris Minor.

♥Ljus och Kärlek♥

34 kommentarer:

 1. Mina föräldrar hade b.l.a en Volvo PV i sin ägo.. En röd sådan =) Den röda franska veteranbilen gillade jag =) Din stackare! Men du är modig som lät tandläkaren dra tanden.=) och sen åka iväg på gospelträningen trots obehaget i munnen... Själv har jag haft extremt tandläkarskräck när jag var yngre... Och min största skräck var att dra ut tänder... Men det har jag inte längre eller i alla fall inte i samma omfattning som förut Du är då för rolig - och kan få till det minsann ☺ Skrattar gott åt liknelsen du gjorde med Kinas fattigaste man Tom Peng Pung ☺ ☺ ☺ Visst är det så att det svider i plånboken alltid vid ett eller flera tandläkarbesök... Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så att en panschis går sönder mer och mer, renoveringar kostar, för att bibehålla en god standard i livet. Så gammal och fattig är ingen hit alls. Men jag kan betala, inte det, och tur tandläkaren finns.
   Kram ♥

   Radera
 2. Jag blir alldeles kallsvettig när jag läser om ditt tandläkarbesök! Det är inte nog med att man får lida hos tandläkaren, sedan ska man också behöva betala dyrt! Hur kan det vara så att tänderna inte ingår i kroppen när man ska betala? Nödvändiga tandläkarbesök borde ingå i högkostnadsskyddet, det är min bestämda åsikt! Visst är det en hög kostnad för samhället, men som det är nu så lider många av att inte kunna tugga ordentligt för att de inte har haft råd med tandläkarbesök! Det finns pengar, men det handlar mycket om att våra skattepengar idag rinner iväg på fel saker!
  Härliga bilar du fotograferat! Det vore ju inte så dumt att få ta sig en sväng i någon av dem!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta har varit min åsikt i så många herrans år, men ingen politiker har lyssnat.
   Jag har ingen tandläkarskräck, men detta bävade jag för, det var äckligt.
   Får tänka på annat nu.
   Kram

   Radera
  2. Tur att tandläkare finns men varför känns det alltid som de plågar en, i plånboken blir man ju i alla fall alltid plågad efter ett besök, även om det bara varit en undersökning. Har förstått att det är många som har det som den välkände kinesen och inte har inte har "råd" utan måste prioritera annat före tandläkaren.
   Veteran/entusiastbilar utställda i vackra miljöer fina sommarkvällar, kan man bli annat än glad !! Älskarbilträffar som du vet. I sommar har jag haft förmånen, att besöka Brunskog, Linköping, Nyköping, Trosa, Katrineholm, Årstaviken, Brostugan för att nämna några trevliga bilarrangemang och några fler lär vi hinna med än. Morris Minior var aktuell för mina föräldrar men de blev en Taunus17M, grön och vit, så fin!
   Kram Elisabeth
   Kram Elisabeth

   Radera
  3. Hej Elisabeth!
   Jag tycker det är OK hos tandis i vanliga fall, men en utdragning var inte kul, kändes i käkbenet.
   Kul med gamla bilar!
   Kram!

   Radera
 3. Jag visste inte att det var adrenalin i bedövningen! Varför blir jag då så trött av den?
  När mina drogs ut (har dragit ut flera) gjorde det inte så ont efteråt däremot blödde det ganska mycket. Hade nog inte klarat att sjunga (då heller).
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte adrenalin i alla bedövningar. Kanske därför du blödde så. Adrenalin motverkar blödning, men kan ge hjärtklappning.
   Kram

   Radera
 4. Stackars dig med tandläkarbesöket, inte roligt på något sätt, eller trevligt, skönt att det är över för denna gång. Men ett måste detta med tänder, dyrt kan det bli också.
  Härliga bilar och vackra bilder. Bilen med flaggan på taket har jag sett här där jag bor, undrar om det finns många sådana?
  Jag brukar fota gamla bilar, veteranbilar om jag ser att de står parkerade någonstans, jag har en hel del vid detta laget. Lägger kanske ut dom på bloggen någon dag.
  Kram och ha det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har fler besök hos tandis att se fram emot, lite lagning och så, ajaj.
   Håller på i tvättstugan nu.
   Kram!

   Radera
 5. Osis med tanden!
  Men vilka underbara bilar. Älskar sådana veteranbilsutställningar. Ännu roligare att se en bil som man elelr som i ditt fall dina föräldrar har haft.
  Å du, jag hade en liten Mini en gång - älskade den bilen, trots att den hade en massa väldigt skarpa järnbitar som stack ut under instrumentbrädet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får glädja mig åt minnesbilderna av de goa bilderna ;)
   F.ö. städar jag och springer fort fort i tvättstugan denna dag, i lite regnstänk.

   Radera
 6. Vilka vackra bilar dom kunde göra förr i tiden. Nu ser alla likadana ut i stort sett. Tandläkaren är bra att ha ibland, men man känner sig alltid kaxig när man är klar och går ut därifrån och så fattigare också förstås hihi. Då kan du riktigt njuta när du lägger dig när sängen är renbäddad och fin. Det är alltid en extra njutning när man gjort det. Ha en fin dag trots tvättstugebesöket ditt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir allt så bra. Gårdagen är förbi och nu pågår rengöring. Tar ett tag med skurtrasan också, det är gratisgympa.
   Kram

   Radera

 7. Trist med tanden....
  Fina bilar..
  Har inget bredband i dag comhem har störningar...

  KL ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanden var ju sjuk, så... Happ så är det. Trist med svagt bredband.
   KL ♥

   Radera
 8. Tråkigt med tanden men går den ändå inte att rädda är det lika bra att göra processen kort. Jag får alltid bedövning utan adrenalin för jag får sådan hjärtklappning av det!

  Hoppas din tisdag blir fin!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tandläkaren upplyste om hjärtklappning, men jag fick inte det. Jag får väl vara glad att tanden höll bandagerad i 19 år, hade inte råd till mera just då, och den har hållit sen lugn tidigare.
   Tack jag fejar och donar, kram

   Radera
 9. Inte kul med ont i munnen, varken för humör eller plånbok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ont i munnen går ju över, men inte hålet i plånboken ;)

   Radera
 10. Uch ja, att dra ur tänder är ingen hitt!! :((( jag har fått lov att dra ur 2 stycken inom några månader då jag biter ihop så hårt på nätterna att jag krossar tänderna... ska få en special bettskena i september förhoppningsvis

  Önskar dej en fin tisdags eftermiddag!! <3 <3 <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det nödvändigt ont. Både besvärligt och kostsamt. Men, vad gör man?
   Tack, min tisdag blev bra.
   Kram ♥

   Radera
 11. Aj då! Inte roligt att behöva "punga" ut med så mycket pengar!
  Men tyvärr ett måste ibland.
  Visst blir det mörkt väldigt tidigt nu.
  Men jag tycker det är lite mysigt.
  Då tänder jag mer ljus både inne och ute.
  Regnet kom till oss också till slut.
  Började faktiskt alldeles nyss!
  Det behöver naturen nu. Men inte jag. Jag vill ha mera sol och värme! :)
  Stor kram! ♡

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är bortskämd, eller hur?
   Kram!

   Radera
 12. Fy så jobbigt med tanden! Men det är ju tur att det går att få hjälp. Jag har många gamla amalgamfyllningar och bävar för vad som kommer att hända när de kraschar, för det gör de ju till slut.
  Ännu inget regn här trots att mobilen påstår att det är regnskurar i Klintehamn.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är tacksam för hjälp. Det kostar skjortan, men vad då.
   Ibland blir det en ny krona för x tusenlappar, ibland blir det bort och väck.
   Man lever bara en gång.
   Kram!

   Radera
 13. Så trist med tanden! Ont gör det och pengar som försvinner ut i tomma intet. Men det kunde varit värre...
  Skönt med lite trevlig gospelträning! Såg just att jag missat ett gospelevenemang här i Vitabergsparken härom kvällen. Synd! Men det blir fler tillfällen.
  Bilarna var häftiga och en pojkvän jag hade i gymnasiet hade först en Morris Minor med rutiga gardiner och senare en sportigare variant, en MG.
  Ja, det var tider det...
  Må bättre kramar till dig.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och jag är ff öm i käken.
   Kramar!

   Radera
 14. Jag har stor tandläkarskräck, det vågar jag erkänna... men att säga när jag senast var hos tandläkaren vågar jag däremot inte säga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går en gång om året och däremellan tandhygienisten en gång per år, så jag tycker jag sköter om mig, men sånt här brukar alltid komma som en blixt från klar himmel.

   Radera
 15. Det är ett elände med tandläkare som tömmer våra plånböcker, men det är ju nödvändigt! Bilarna som du visar är mycket trevligare! :) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, bilar är trevligare än hål i tänder och plånbok.
   Kram

   Radera
 16. Aj aj för tanden och Tung Peng Pung som blir lätt!
  På bild 4 t.h står en ljuvlig liten bil ... min far som var lastbilchaufför fic idén att efter alla år åka så litet som möjligt, de var ett han den den lilla.
  kramen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den lilla bilen är en söt liten hoppa. Jag har ju en STOR bil och önskar mig ibland en LITEN. Faktiskt.
   Kram!

   Radera