lördag, november 30, 2013

Äkta LidköpingsTomten kom...

Ja, han kom till Veteranpoolen i torsdags! Han som ska tomta för hela staden! Och julklappar fick vi, som varit snälla panschisar hela året!

Vi fick mörkblåa förkläden, en isskrapa, en almanacka och en röd penna. Och så en jättegod julig landgång med kaffe, kakor och karameller till. Även om jag inte äter kakor och godis så gladdes jag med de andra. En får int va blöd, int, utan ta skeden i vacker hand, och provsmutta lite på chokeladen. Det gick inte att spotta ut´et i blomkrukorna.....

Det var jättetrevligt, jag skojade lite bara. En har inte roligare än en gör sig!

Jag skulle i förrgår ha åkt till Uddevalla efter Veteranpoolenkalaset, men valde att inte göra det. Min magkänsla sade mig, att jag ska vara hemma och ta det lugnt. Och jag lydde min magkänsla, och det blev så bra! Jag har haft ett par jättefina goa dagar.

Och igår var jag inne på Botique Laura igen, biträdet där är så himla trevlig, så det är roligt att bara gå in där och slänga några ord och få skratta lite..... och hon fick sålt en blå mössa till mig, med kanintofs, obs INTE från Kina!

Idag är det klatschigt grått på hela himlen och en plusgrad. Jag ska ta mig ner till staden trots detta. För där är marknad och fullt med folk. En stor social bit. Sov riktigt länge och gott idag, faktiskt, med tanke på att jag lade mig direkt efter Skavlan på TV. Så skönt det var att krypa mellan lakanen då.......
♥ Kärlek och TilliT ♥

fredag, november 29, 2013

Sarah ♥

Älskade dotter.

Idag firar vi 21 år med ditt nya liv.

Denna dag vid den tidpunkten var söndag den 1 Advent 1992, den tidiga morgonen, då personsökaren pep, nej, det var faktiskt telefonen som ringde från Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Koordinatorn ringer och säger, att nu är det dags, nu sätter ni er i en taxi och kommer hit! Från Dalsland till Göteborg!

Med stor tacksamhet kommer vi alla nära och kära minnas denna dag, då du blivande 12-åring, genom organtransplantation fick ett nytt underbart liv, tack vare en annan persons ställningstagande till donation!

Varje år har jag uppmärksammat detta.

Och 1997 skrev jag denna dikt ÄNGLAR

Och inte att förglömma dina älskade syskon med övriga närstående, som led alla helvetes kval under den långa komplicerade operationen och eftervården, då stora komplikationer tillstötte, och yngste brorsan fick lämnas ensam till viss del, då jag måste vara på sjukhus långa tider.

Så - Love Love Love - till alla nära och kära!
♥ Kärlek och TilliT ♥

torsdag, november 28, 2013

Gjort slut med Ove

Romanen om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab, har jag nu läst ut. Det tog mig 16 dagar på läsplattan. 303 sidor.

Fast de sista 37 var ett smakprov på författarens nya bok "Saker min son behöver veta om världen".

Mitt omdöme är att det är en bok med mycket känslor, den är inte bara rolig, utan väldigt igenkännande på olika sätt. Jag t.o.m. såg Pusselbit i den. Och sista stycket var hjärteknipande, snyft.......

Detta var andra boken på läsplattan, nu hugger jag snart tag i en tredje. Men jag har så mycket annat på G, så det blir ingen sträckläsning. Strumpstickorna går för fullt inför julen och alla sångövningar inför konserter, ja så skönt, att det inte saknas något på min todolista! Måste bara ta mig tid att meditera också! Lugnet, det lilla lugnet, som jag måste infinna mig i ibland! Själen måste hinna ikapp!

Igår lunchade jag skaldjurssallad med stickcaféväninnorna och senare på kvällen var det tabata. Och så här såg himlen ut när jag cyklat hem!

Idag ska jag äta julig landgång på Veteranpoolen. Härligt.
7 plusgrader, ingen nederbörd, en stor sol väntas, halkvarning finns!

Ha en skön torsdag, så önskar jag ♥ Kärlek och TilliT ♥

onsdag, november 27, 2013

Ve och fasa

Men jag tror det ordnar sig.
Tänk, att jag ska behöva jaga! Det finns inte en Echinacea i de affärer jag besökt! Finns Echinagard droppar, men dem vill jag inte ha!!
Det är "röd solhatt" som heter Echinacea på latin, och är så bra mot begynnande förkylning. 
Men jag hittade brustabletter billigt och bra på nätet, så nu är jag räddad. Ifall jag skulle få utbrott.

Länge länge har jag letat gummiband och flugsmälla. Finns inte att uppbringa.
Men nu fick jag reda på att jag kan söka efter gummiband i bokhandeln.

Jag blir lite så där stönig, när inte saker och ting finns, som de alltid brukar.
Är nog påverkad av han Ove. Jag läser fortfarande "En man som heter Ove", men har bara 45 sidor kvar.

Ja, jag tog cykeln med dubbdäcken igår och drog till Second Hand med massa grejor. Igen. Och sedan till Clas Ohlsson för att kolla om nya glödlampor i reserv till adventsljusstakarna. De hade bara konstiga, men jag hittade det jag ville ha på Rusta.

Idag är en annan dag och då har jag två saker på agendan. Men först får jag önska:
♥ Kärlek och TilliT ♥

tisdag, november 26, 2013

Jag skämde bort mig ♥

Kände igår förmiddag att jag måste göra något åt mina tråkiga naglar och nagelband. Fick ett tips av en körmedlem igår om Nagel-Annette, vilken jag besökt och gjort mig fin hos för massa år sedan.

Ja, firman finns i Lidköping, nära och bra och heter Annettes Hår och Nagelmakeri, har funnits i 19 år i dessa gamla häftiga lokaler!

Så jag ringde och fick komma bums igår! För den som har Facebook, så finns hon HÄR! Söta mysiga Annette!
"Klicka" för större bilder (före och efter)!

Jag blev väldigt fin och nöjd, hoppas slippa bekymmer utan stolt kunna visa upp mina händer. Dessutom älskar jag att bära mina fina ringar, flera är älskade gåvor.

Jag har redan bokat en ny tid, så jag är fin över kommande storhelger. Så får vi se hur det utvecklar sig.

Igår kväll var jag på GospelSångövning igen inför Julkonserten i Pingstkyrkan lördagen den 7 december kl 19.00. Det är så underbart med "sångens vingar", det ger så mycket för själen och välmåendet.

Nu så har en ny dag randats och jag fyller den med 

♥ Kärlek och TilliT ♥

måndag, november 25, 2013

Min annorlunda orkidé

Måndag. God morgon!

Så var helgen över, svisch - här delar jag med mig av min annorlunda blomma. Den kom som en utböling eller bortbyting ur en annan orkidékruka och har så knepiga krulliga blad, men blommorna är definitivt orkidé. Den blommar nu för andra gången.

Jag har röjt lite i källaren, fått upp mina adventsljusstakar och provat så de funkar, men de är inte uppsatta ännu, jag väntar till Advent. Jag är mycket för punktlighet.

Så var det Gospelmässa i kyrkan igår kväll. Gråa kåpor och blåa band, det är inte jul än, för då har vi röda band. Stämningsfullt. Fyra till och jag var med och läste förbön. Svinigt kallt ute, kom i frysning. Fick bli något varmt inombords då jag kommit hem. Och sedan var kvällen slut för min del. Intog bäddläge och har sovit i omgångar, som stockar varje gång, och nu sitter jag här!

Idag verkar det bli en stor sol och kyla. Vad gör jag innan sångövningen i kväll? Det var en fråga.

Men först får jag ta kaffet och läsa NLT, den lokala tidningen, jag har prenumenerat några månader på prov nu igen. "Skallgång efter försvunnen man på 67 år"....

♥ Kärlek och TilliT ♥

söndag, november 24, 2013

Pendel ♥

Gomorron! Här har jag pendlat mellan sömn och vakenhet nu ett tag. Ibland blir det som förgjort. Har du något bra knep att somna om igen?

Jag har nu klätt på mig, bäddat sängen och satt mig här vid datorn. Väninnan antar jag sover fortfarande i bäddsoffan och jag vill inte störa.

Vi hade en fantastisk dag igår. Kom hem med några kassar, precis som det ska vara! En ska inte vara tomhänt! Inte en kvinna.....

Och sedan några dagar är jag ägare till en pendel (bilden lånad från nätet).

En sådan där bergkristall som man kan fråga till råds. Om ja eller nej eller kanske. Beroende på hur den svänger. Med- eller motsols eller en rak linje fram och tillbaka.

Det blir ju en rörelseenergi.

I Wikipedia kan man läsa att den vanligaste pendeln är gravitationspendeln, som finns i urverk. Ja, det finns så många pendelsorter, så LÄS! själv, om lusten finns.

Så kan man pendla till jobbet också, då svänger man fram och tillbaka...

Pendeln har också tillskrivits övernaturliga egenskaper och har använts som en slagruta för att finna vattenkällor.

♥ Kärlek och TilliT ♥

lördag, november 23, 2013

Ljuvlig säng

Men den är inte min, riktigt! Förblir nog en dröm.

Fast, jag undrar jag, om jag skulle orka med att bädda upp och bädda ned denna varje dag. Så mycket utstyrsel. Men jag har liknande, med "bara" fyra kuddar. Och så i lila.

Idag är min väninna här, så jag bjuder på lite vågrätt njutning i form av ljus och blommor.

Själva springer vi säkert i affärer denna lördag. Det finns så många mysiga småaffärer i centrum.

För att inte tala om stadens specialitet, f.d. Rörstrands, numera Iittala!

Hur dagen artar sig, vet man inte förrän med facit i hand.

Idag gömmer sig solen hela dagen bakom de klatschigt grå, däruppe. Varierande minus och plusgrader.

Och "Ring så spelar vi", fast inte Lisa Syrén idag =(
.... finns faktiskt direktrapportering via Facebook numera KLICK! Känns lite fusk.

Häpp, nu ska jag göra god frukost till väninnan och mig!

♥ Kärlek och TilliT ♥


fredag, november 22, 2013

Änglavakt

God morgon, go vänner!

Så har jag då varit på vift igen. Rasslade iväg med fina Volvolina igår förmiddag. Inte så långt bort den här gången, bara 3,5 mil.

Till den kända orten där ett berömt konserthus ligger och ett ovanligt blått stationshus.

Där bor numera min f.d. skolkamrat, som jag fått kontakt med igen och vi har träffats några gånger omväxlande här och hos henne.

Denna gången hade vi stickmöte och lite iPad-utbildningar med varandra. Plus att vi "skvallrade", naturligtvis. Gamla tider och nya. Och så bjöd väninnan på jättegott fika och lite senare hade mannen hennes trollat fram en underbar hemmagjord lasagne med tillbehör.

Paret är daghussar till fine Harry, en italiensk vinthund. Som tydligt visade att han inte tyckte om det uschliga vädret, utan hoppade på tre ben, och snabbt ville in igen för att krypa under filten och gona sig.

Så till rubriken.

Vädret var trist duggregn när jag åkte dit. När jag åkte hem, var det mörkt och otäckt småduggigt. D.v.s. dålig sikt. Jag som har lite svårt med mörkerseende numera.

Men, det är bara att koncentrera sig på alla hel- och halvljus, vägkanten och mötande bilister, tungan rätt i mun, och styra. Javisst.

Och, så kommer det upp, som från ingenstans, ett rådjur, och sniker precis framför min bil. Att inte hjärtat hoppade upp i halsen! Fanns ju ingen sikt. Och tur, att det inte kom ett rådjur till!

Oki. Jag måste ha haft änglavakt.

Nu, efter en god natts sömn, så förbereder jag denna goda fredagen i en lagom takt. Här väntas solsken och kyla och en nattgäst fram till kvällen. Ska bli jättemysigt!

♥ Kärlek och TilliT ♥

torsdag, november 21, 2013

Rena rama byggarbetsplatsen

G´môra!

Lite dystra bilder, men så såg verkligheten ut igår. Ändå var det tidvis soligt och minusgrader, så det kan se gråare ut. Som idag. Idag är det genommulet och massa nollor. Noll grader och noll nederbörd!

Jag var framme till staden tre gånger. Detta var andra gången, då jag cyklade iväg till Stick-Caféet. Då jag fick för mig att föreviga byggnationerna, alldeles utanför min huskropp.
Denna utsikten har jag inte från min lägenhet, jag bor åt den finare änden, mot campingen och sjöutsikten.

Men här syns nu, inte bara bygget av seniorboendet i höghusform, utan även barnens arena. Det blir så jättebra och fint för alla barn här och ganska nya lekplatser finns det redan. Barn måste ju ha någonstans att ta vägen och rasa av sig på.

Jodå, jag var på terminens sista Stick-Café. Vi har haft så kul, riktiga symöten, med lagom fika och massa prat om ditten och datten och stickorna har rasslat flitigt. För mig, från början helt okända människor, har smält samman i denna grupp till förtrogna väninnor! Vi ska ha "avslutning" nästa onsdag och fira det med att luncha på Henry´s. Utan sticke.

Efter det gick jag fram till Radio Skaraborg, som stod på torget och värvade medlemmar till Publiknätverket, och pratade lite med Torbjörn Borg, han som jag ringde till förut. Han kom ihåg mig. Haha! Och jag fick en tidning och en isskrapa till bilen.

Ja, sedan hem och fixade lite mat, för att senare bli upphämtad av goda vänner i Gospel, för att vi skulle öva sånger i Pingstkyrkan inför ekumenisk Julkonsert där 7 december! Vilken fin barnkör, som Pingstkyrkan har...

Och idag ska jag sprätta iväg någon annanstans. Att jag orkar.....
Men jag ser inga hinder, bara möjligheter....
Kom ihåg det.

♥ Kärlek och Tillit ♥


onsdag, november 20, 2013

Finaste Carina ♥

Det blev inget oskrivet blad igår. Jag tänkte att det skulle komma något roligt till mig. Och det gjorde det. En massa trevligheter, som tog halva dagen!

Blev hembjuden till Carina på fika, och det var en maffig hembakad sådan. Jag fick smaka på alla de sorters nyttigheter.

Goaste chefen. Hade vi inte tillräckligt roligt när vi jobbade ihop, så har vi desto roligare nu. Nu när vi är friherrinnor båda två.

Skojar, vi hade roligt jämt. Och älskade våra klädhandlingspåsar.

Nu hade familjen renoverat och byggt ut och om i garderoberna, så jag fick en liten inblick i alla vackra kläder och hattar. Här är en bråkdel av allt det fina.

Jag fick också hjälpa till att rensa bort. Provade lite grand, jättekul.

Så går det när sinnet är öppet för alla kanaler och tanken är positiv.

Ja, fr.o.m. idag har jag att göra varenda dag veckan ut......

Blott en dag, ett ögonblick i sänder. Med solsken och minusgrader ute.

♥ Kärlek och TilliT ♥




tisdag, november 19, 2013

Oskrivet blad

Sofia Jannok igen, hon sjunger bara så härligt underbart, denna sameflicka från Lappland!
Naturbegåvning!

Igår sålde jag min rullgardin från gamla lägenheten, priset blev nästan ingenting. Alternativet hade varit att jag gått dit bort och monterat ner den själv och sedan försökt sålt den på Blocket.
Men, hade jag fått mer, då? Nej. Det är köparnas marknad.

På kvällen var jag på GospelSångövning, jättehärligt, glädjefyllt, fantastiskt! Sångerna ljuder i huvudet, älskar dem. Och på söndag är det Gospelmässa i kyrkan.

Idag har jag ett oskrivet blad (fast inte riktigt sant, har ju en att-göra-lista också, fast det går att blunda).
Underbart, det med. Så länge det varar. Känner på mig att det dyker upp något. Vaknade klockan 04. Legat och läst Ove. Vädret klatschigt grått.

♥ Kärlek ♥ TilliT ♥

måndag, november 18, 2013

En man som heter Ove

Helt underbar bok!

Jag laddade ner den som e-bok till min iPad, och det var då inga problem. Alternativet är att stå som nr 17 i kö på bibblan eller köpa boken....

Jag började läsa redan innan jag åkte hemifrån och till mörka Småland. Skrattade gott. Väl där, hos goa släktingarna, så blev det inte så mycket tid över, man måste ju umgås!

Jag fick i uppdrag att hjälpa svägerskan att ladda ner läsprogram och e-låna "Ove" på hennes bibliotek.
Men det funkade inte på hennes surfplatta, även om vi bytte webbläsare... Vi försökte hela kvällen och nästa morgon, sedan åkte vi in till bibblan och inte de heller kunde se felet. Men väl hemma hos dem igen, så blev jag varse hur man skulle göra (en hel vetenskap ibland, puh pust). Och hon fick den efterlängtade boken. Utan att gå kurs på bibblan, haha....

Och svågern började läsa. Och han började skratta. Och han vred sig av skratt och nästan slog kullerbyttor i soffan. Jag har aldrig sett honom så uppspelt, han kunde inte sluta skratta. Han såg denne Ove framför sig och bara väste fram "har man jobbat i affär, så..."

Det var väl ett gott betyg åt boken? Jag lovade ju att recensera, nu är det gjort, boken är obetalbar! Jag skriver inte om handlingen, jag bara skriver LÄS själv!!! Du kommer att känna igen Ove i många andra skepnader, han är inte ensam om att vara den han är!

Ja, nu är några trevliga dagar till ända. Tack, fina ni! Många promenader med fine Nikon blev det också.

Vägen hem blev 15 minuter längre än beräknat, p.g.a. en lång radda med långtradare på smala krokiga vägar, helt omöjliga att köra om. Och detta en söndag. Va? Inte klokt.

Men jag förströdde mig med att radiolyssna på blivande ärkebiskopen Antje Jackelén. Intressant person, 58 år, född och uppväxt i Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Ett område som jag reste till som ensam 14-åring, en gång i tiden. Saker och ting kopplas ihop, på ett märkligt sätt.

Igår. Blå himmel och solsken.  ☻ Idag. En klatschigt grå himmel.
♥ Kärlek ♥ TilliT ♥

söndag, november 17, 2013

Publiknätverk ♫♪

Gillar´t.
Colors med Laleh. Har gillat Laleh sedan Snö.
Utan att gilla snö i sig.....
Hoppas inget kommer av den varan, nu när jag är ute på vägarna!
Ber att skyddsänglarna ser till mig i trafiken!

Jag har gått med i Publiknätverket Radio Skaraborg också, lite diskret, så där i bakgrunden. Inget babbel i radio, bara lite Info, Tips och Påverka.
Gå med du också, som bor i Skaraborg!
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5643049

Jag började fylla i för flera dagar sedan, så svek mig modet och jag avbröt. Fick då ett mail om att jag kanske borde skicka iväg anmälan (storebror ser dig).
Ringde upp radion och pratade med Torbjörn Borg, haha (jag, modig...) nej, då. Jag kunde vara som jag ville.

♥ Kärlek ♥ TilliT ♥

lördag, november 16, 2013

NEW


Nytt album med Paul mc Cartney. New and good, I find.

Detta har jag förprogrammerat, så jag vet inte vad jag gör denna lördag, haha! Jag kan föreställa mig att vi går hundpromenader i de djupa skogarna i Småland, eller också, eller både och, att vi är i stora staden på besök och fönstershoppar. För mig borde det vara köpstopp. Om jag inte hittar en och annan julklapp, förstås.

En sak tror jag mig veta, jag är hemma hos familjen Fotografen. De som tog våra brudkort sommaren 2011. På Öland. Lyckligaste dagen ♥ ♥
..... eller också är jag snart på hemväg ♫♪♫♪

Kärlek ♥ TilliT

fredag, november 15, 2013

Olivia

En helt underbar låt, som jag blev tipsad på av facebookvän!

Gillar danska sångare......
Och danska släktingarna gillar säkert, finns en liten Olivia där, IRL.

Men min fot är inte i Danmark, den är kvar i Sverige, fast inte hemma.
Den är i ett litet land. Småland.
Här ska det mysas. Trevlig fredag!


Och utökat mitt revir, har jag. Skaffat lååång blogglänklista. Som jag inte kan besöka just nu. Men, ni har min:
♥ Kärlek och TilliT ♥

torsdag, november 14, 2013

31 sorters honung

Lars Winnerbäck. 
Säger det mesta. Utkast till ett brev.
Vem har inte skrivit ett utkast? Iaf jag. Många gånger......
Och...

Lyssnade på Radio Skaraborg. Man tog upp frågan om mångfalden i butikshyllorna. Inte bara mat, utan tandkrämer, ja all hygien.

Någon hade räknat till 31 sorters olika honungsburkar och 54 olika müsli i en affär i Skara. Vad säger du? Ja, vad säger jag? Nog är det ett virrvarr, alltid. Och det säljs kokböcker som aldrig förr. Testa, testa olika maträtter från alla olika matprogram på TV!

Jag kommer idag att vara lite på resande fot!
Men, det är inte enbart min fot, som reser. Det är Volvolina, som rullar! Med vinterdäck... och ett nytt torkarblad till bakrutan ska hon strax få också!

♥ Kärlek ♥ TilliT ♥

onsdag, november 13, 2013

Dubbad


Ja, nu är det dubbat och klart!
Att dubba, kan också ha en annan betydelse, än vad gäller däck! Fast, det vet väl alla?

Byter ämne lite. Läste en artikel om att föräldrarnas tid går till mobiler och surfplattor i ställer för
till de nyfödda barnen.
Upplevs viktigt att uppdatera sociala medier, men det tar fokus från bebisarna själva.
Så uttalar sig personalen på BB KLICKA!

Jag bara berättar, jag är inte fördömande, utan hoppas Barnen får all Kärlek. och ge dem mera Kärlek.

Nu, så. Nu står det en cykel med dubbdäck, nere i cykelutrymmet! Jag gjorde slag i saken igår, äntligen fick jag tummen ur, har stått på min att-göra-lista läääänge nu.


Eftersom jag cyklar året runt, och använder bilen mycket lite, så ville jag kosta på båda fordonen. Bilen har dock inga dubbar, utan bara rejäla vinterdäck av bra märke. Och så har sommardäcken checkat in på hotell, lyckosar, de kommer att få lite SPA-behandling till våren, ingår i priset. Och då, får jag byta däck på båda fordonen!

I eftermiddag cyklar jag till Stick-Caféet och senare blir det Tabata. Och en STOR sol lyser hela dagen!

♥ Kärlek och TilliT ♥

tisdag, november 12, 2013

Stadsvandring

God morgon, tisdag!
Bilderna är inte från idag, utan i söndags, för någon stadsvandring blir det inte nu.
Det blir rullning av däck, både till bilens bagageutrymme och så får hela bilen "rulla" bort till däckhotellet, för nu blir det byte till vinterdäck!
Det gör verkstaden lätt som en smäck!

På tal om vinterdäck, så borde jag köpa dubbdäck till min cykel.
Men jag får aldrig tid, jag cyklar ju jämt! Men det står uppskrivet på den långa att-göra-listan, som krymper efterhand, men det tillkommer alltid nytt! Som förbytt!
Utsikt från min balkong igår klockan 07.34.

En alldeles ny affär i Lidköping. Nille, ett norskt företag som etablerat sig i Sverige på några ställen från Malmö och högst upp till Karlstad. Just nu är det en julbutik. Den ändrar sig efter årstid, verkar det som.

Här låg gamla "Henrys Bageri". Nu bygger de om och utvidgar till något annat, Café Elake Måns, tror jag. Fina Henrys har flyttat in i andra större lokaler.

Detta är mitt plejs.
Här har jag spikat upp tavlorna, reproduktioner av den kände danske konstnären Mads Stege. Dessa hade Sigge redan innan vi träffades. Motiven är från Nyhavn och är köpta i Köpenhamn. De får nu leva vidare i mitt kök.
Vill påpeka att min hörna med vinkyl och varmluftsugn inte är färdig än, det ska till ett underskåp och allt höjas upp i stil med bokhyllan.

Nu finns "En man som heter Ove" i min e-bok, den finns som pocket också, är jättelång kötid på bibblan, är 16 före, funkar ju inte.

♥ Kärlek och TilliT ♥

måndag, november 11, 2013

Livet efter dig...

Så heter den bok som jag precis läst ut. Så underbar, så extremt rörande... bästa jag läst på länge!

Och livet går vidare... och med det livet efter min man. Finns alltid ett efter, som får vårdas till framåt ♥

Det finns mycket gott att glädja sig åt. Vilken frukost!
Men......

På Radio Skaraborg har man i veckan som gått tagit upp frågan om maten till äldre. De kalla matlådorna, ska det finnas lite av varje i, som inte är bra, och maten smakar visst inget vidare.

Vid Gud, måtte jag slippa Matfabriken i Sala!

Pensionärernas liv och lem måste ju vara viktigare än ekonomi!!! Om inte, så går inte livet vidare, med kvalitet!

Jag får säga, som jag hörde i luren, när jag jobbade, att "jag har betalat skatt i hela mitt liv, ska inte jag få ha det bra?"

I kväll är det Gospel Sångövning. Med "motstånd" i magen. Så ska det vara, så sa hon på kursen!

En God Måndag!

Ljus och Kärlek från mitt ljusbord Iittala ♥
Tillit ♥

söndag, november 10, 2013

Complete Vocal Technique

God morgon, sköna Söndag! ♥

Igår satte jag mig på "åhörarbänken" på Musikskolan i Lidköping.

En kurs - Workshop - pågick denna dag, och vi var några extra från Gospel som fått speciell inbjudan att medverka i Complete Vocal Technique (VCT).

Med Paulina på http://voiceworks.se/ en pigg och alert tjej, som studsade runt och drillade musikskoleelever. Så härligt att känna av vad hon kunde göra med röstresurserna! Och åhörarna fick delta i gruppövningar, jättekul!

Hela dagen gick åt för detta ändamål och vi i Gospel gick i samlad trupp för att inta gemensam lunch på en av stadens restauranger. Alltid kul.

Och det blev en så gott som datorfri dag för mig, kvällen ägnades åt bokläsning.

Idag är det Fars Dag. Så Grattis alla fäder! Jag sänder varma tankar till min bortgångne far.

Min älskade tusenkonstnär till pappa. Som ville att jag skulle fortsätta på hans linje och var så stolt över mig, enda barnet. Tyvärr hade jag tummen mitt i handen, men hade andra talanger, så han var nog rätt nöjd.

Och idag är jag tacksam för en god nattsömn, somnade t.o.m. om i morse!

Nu ska dagen fyllas av stavgång och bokläsning - att läsa "på tid" är inte min grej men det får gå - boken är så bra!

♥ Ljus, Kärlek och TilliT ♥

lördag, november 09, 2013

X-Force igår fredag

Morrn, da! Till tonerna på radion av Da Capo och Anders Eldeman. Otroligt vad de artikulerade förr när de sjöng ♫♪♫♪♫

Och ute är det grått, 6 grader och regn väntas under dagen.

Bilder från gårdagens träning!

Jag har inte varit just där och tränat på ett tag, men jag gillar stället och personalen är trevlig och jag känner motivation när jag väl är där. Den "negativa" träningen gör gott. Plus att jag körde rodd, väldigt bra för hela kroppen.

Sista bilden är på en prototyp till en ryggmaskin. Den är just nu ur funktion och en splitter ny står och väntar på installation!

Sedan så körde jag affärsrejset, finns så mycket erbjudanden nu. Jag missade ju Iiittalas kundklubbsdag igår kväll, när jag valde Filmklubben. Hade annars kunnat få en goodiebag.

Men jag var inne på Iittala en sväng ändå, och de har bara så mycket fint. Köplusten suger, fast jag inget behöver.

Och så letar jag garn. Ska ta en titt på Torget nu innan jag sticker till Musikskolan.  

Är på kurs - en enorm förmån, som jag måste ta vara på - mellan 11-18, så det blir mycket lite datoriserat och tiden som blir över måste jag ägna åt bokläsning. Har korttidslån på den tjocka boken "Livet efter dig", den är jättebra.....

Ha en skön lördag, och vi skrivs till kvällen.

♥ Kärlek ♥ TilliT ♥