torsdag, februari 28, 2013

Tacksam för nytt projekt!

Jatack, jag behöver det.
Något att fila på.

Vandringen i Spanien är ju avverkad.
Man kan vandra till Trondheim också, vi pratade om det vid kaffepausen på sångövningen i måndags. Det pågår ju pilgrimsvandringar lite här och var, nytt för vår bygd här är en vandring ut till Läckö och sedan med båt ut till Lurö och vandra runt där. Fast det har jag redan gjort för flera år sedan.....

Nej, hit med en trollstav!

Vad kan jag förvänta mig av mitt liv framöver?

Ibland lägger jag in autopiloten, för det jag kan, det kan jag automatiskt. Så har jag öppet för nya givar och tacksamheter.

Igår var jag inte på någon styrketräning. Jag hade ont i båda mina armar. Så de fick vila och jag tränade benen per cykel i stället. Åkte till Stick-Caféet på Pensionärsföreningen och sedan tog jag AllsångsKul i ett svep. Vi sjöng på en för oss ny sång, nämligen "Strövtåg i Hembygden", inte ny för mig, för jag har spelat den massor.

Och jag kände mig lycklig för en stund. Och att känna lycka är att betrakta som ett stort under.

Idag tar jag igen mig. En stund. Tacksam för det.

onsdag, februari 27, 2013

Höftade en lergryta

Gillar inte att "höfta" egentligen.
Jag vill ha recept.

Men, nu är det så, att jag kan min lergryta. Och jag hade bra kajsavarg ingredienser. Man tager vad man haver...

Kolla rätten här före ugnstillagningen! Vid min spis.

700 gr fläskkarré i bit.
Lade i massa fefferoni, bitar av vitkål, gul lök i halvor, katrinplommon, röd spetspaprika, halva morötter, blodapelsin i klyftor, kryddade på med vitpeppar, dragon, salt och en buljongtärning, vitlök, lite kryddblandningar hej svejs.

Allt åkte in i väl blötlagd lergryta och in i kall ugn, där jag slagit på 200 gr och grytan fick stå inne dryga timman. Så bra, för allting blir färdigt samtidigt.

Detta blev tre middagar till mig! En åt jag upp, de andra två in i frysen.
Billigt och gott. Vitaminrik snålmat. Utan fett och flott.

Smaklig måltid!

tisdag, februari 26, 2013

Vaccination, irritation och glömska

Inga bra ord.

Vad är det med mig? Jag, som varit så uppåt länge.

Jag letade som en galning igår efter min "penna", som jag har till min smartphone. Den är himla lätt att förlägga. Och det retar mig.

Kan man vaccinera sig mot glömska, irritation och tankspriddhet? Suck, jag får ut och leta, den kostade i alla fall över 100 kronor. Pennan.

Ja, så kunde verkligheten ha varit idag, men detta var faktiskt igår, som jag beskrev. Det är andra gången jag förlägger något viktigt och en gång har jag glömt kokplattan på ettan.

Det är ju jag, som har varit sakletare åt båda mina män i alla dessa år. Och sagt att inget försvinner, det bara hamnar i vangömmo. 

Men, naturligtvis, när jag letat igenom hela lägenheten, införstådd med att pennan måste ligga någonstans ute på byn, så gick jag ner till cykeln, då jag skulle dra iväg till Gospel. Och där låg pennan. I cykelkorgen!

Igår cyklade jag sammanlagt 1,8 mil. Sista turen från Gospel hade jag svängig musik i öronen, då gick tramporna till "Jesus You brought Joy into my life. I´ll be kept by Your goodness both day and night..."

Så idag har jag fritt
13 grader minus idag. Ska bli solsken. Och ovanför molnen är himlen alltid blå. Kärlek.

måndag, februari 25, 2013

Mikael Wiehe´s konsert!


"Kan jag få ett leende, Mikael?" frågade jag när han stod och signerade och sålde sina skivor efter konserten.

"En sak i taget", sade han, "jag kan inte både ta betalt och le..." 

Sedan, så!

Det var en underbar konsert. Salongen var fullsatt. Vi trodde att det mest var kvinnor som besökte den, men det var väldigt många par, faktiskt, således många män.






Mikael pratade en hel del mellan sångerna, som ledde till många goa skratt och applåder.

Han pratade också mycket om politik, händelser, om sånger han skrivit, som skulle leda till oväntade resor och möten med andra människor.

Och då tänkte jag faktiskt lite på mig själv, vad jag genom bloggen har uppnått. Och även genom Facebook. 

Så många goa fina vänner, som jag har lärt känna, inte bara i cybermolnet, utan även IRL, alltså på riktigt.

Gårdagen var riktigt vacker. Jag åkte tåg, och medan jag väntade på byte till buss, stod jag och lapade lite vårsol! Väl framme här i staden, sken solen fortfarande, så jag fick en stärkande promenad hem, utan resväska, var riktigt gott, nästan vårkänning. Solen skiner även idag med minus 4,8 grader.

Lite pyssel inne - ska faktiskt koka linssoppa, det var länge sedan, blev sugen på det - och ute idag, senare i kväll är det Gospel övning på sångens vingar igen.

Glädje Kärlek Hjärta Kärlek Glädje

söndag, februari 24, 2013

Villa Lidköping BK - Cool Candys



Jag måste ju lägga in en ÄKTA Li´chöpinglåt, en Cool Candys som ärar Villa bandyklubb!

Idag åker jag tåget hem från Uddevalla till Lidköping. Hur det var på koncerten, får jag skriva om senare, har inte verktygen med mig. Tog fram YouTube hemmavid.

Men jag kan berätta att i fredags "tjänade" jag 923 kr på Fabriksutförsäljningen för Iittala-medlemmar på Rörstrands, flera äkta Iittala glas- och porslinsprodukter.


Kramar Kärlek Kramar 

 

lördag, februari 23, 2013

Uddevalla ♫♪♫♪



Sovit länge, och så drar jag till Uddevall´ med bussen idag! Jag har av mig bokade biljetter. Ska på Mikael Wiehe´s konsert i Uddevalla. Min store idol. 

Ska bli så kul! Ska dit med väninnan Ingrid plus hennes ena väninna. Blir intressant att lära känna henne också, Riitta!

Först äter vi något gott och det ska bli hemmagjord vegetarisk gryta.

Det blir bara handväskan med, för jag åker hem i morgon igen, Ingrid ska jobba. Så ingen iPad, ingen MiniPC, bara mig, mobilen och Västtrafikkortet. 




Och - jag hinner andas, det är sådant här som kallas lyft. Bara tillfälligheter, som kan bli OK. 

Vi vet inget om morgondagen......

Crea Diem! 

Kärlek, Liebe, Love, Amour! 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

fredag, februari 22, 2013

Silvermåne över bergen - Cool Candys, Lidköping



Sorry, något Cool Candys hittade jag inte till denna silvermåne, låten är ju egentligen deras, får "duga" med Freddys Orkester. Denna sången "Silvermåne över bergen" har jag i mitt Allsångskulhäfte. Den sjöng vi på i onsdags.

Visst var de bra, Cool Candys! Minns du dem, och hågar du några andra låtar med dem?

Idag är det fredag och då kan vi väl ta en svängom? För min del blir det här hemma hos mig och Inga. Ingalunda. Men i morgon, då händer det saker! Då ska jag träffa min Idol. Sug på den, ni som inte har mig på Facebook!

Förresten så var jag på Biblioteket igår och läste M-Magasin. Det var en artikel om Årets Mappie (mappie - den nya generationens 50+ som vet vad hon vill) nämligen Carin Mannheimer. Hon uttryckte, precis det som jag tycker och gör, nämligen ett aktivt panschis-liv efter jobbkarriären. Om man lever ensam, se om Sociala medier, Facebook, dejtingsidor, värna om vännerna och var med i olika arrangemang, res! 

Dottern Anna brukar jag lyssna på ibland i radioprogrammet "Mannheimer och Tengby". Fart och fläkt.

Är man frisk, när man går i pension, och innan har jobbat hårt, är det inte bra för kroppen att köra med soffhäng. 

Men fem minuter på maten, är helt i sin ordning.

Och idag vaknade jag till 10 minusgrader, det är rysligt! Men det hindrar inte mig. 

Finns inga hinder, bara möjligheter.
Crea Diem! ♥

torsdag, februari 21, 2013

Är jag stressad? Nä.

Det känns för mig som om jag fått oroliga kommentarer? Om att jag ska ta det försiktigt?

Jag är en aktiv person. Vi var aktiva båda två, Pusselbit och jag.  Det var det första vi sade, vid frukosten: "Och, vad gör vi av denna dagen idag?"

Vi kände att vi inte ville missa något, inte bli förslöade. Naturligtvis kan man ta det lugnt vissa dagar, om vädret inte bjuder på något angenämt.

Tack för råd, jag är glad att någon bryr sig! Men jag gör bara det jag tycker om, ingen fara. Idag gör jag inte så mycket, ska bara kolla upp ett par rabattcheckar, som går ut på lördag, se om det är lönt. Kallt ute, burr, minus 8 grader.

Jämför då med ifall jag hade jobbat! Jag gick frivilligt vid 60 år, nu är det borta sedan flera år, 61 som gäller som lägsta och 67 som högsta. Men nu kan det bli möjligt att jobba till 69 år! Då kunde jag fått några fler inkomstbringande år! Nej, låt de yngre få jobb!

Och anrika SLU (Skara Lantbruks Universitet) lägger ner till förmån för Uppsala... Vartåt bär det hän?

Jag har mat i kyl och frys och nyinköpt packe med Ramlösa. Kaffe i mängder. Och tvätten är struken. Soffan är ledig och boken ligger där - om jag nu vill läsa - fast det går nog fort, boken heter "Elva minuter" ....

Det verkar vara kärlek, banne mig! ♥

onsdag, februari 20, 2013

Idag ska jag leva allt jag kan

Detta läste jag i tidningen Nära.

"Bara för idag så ska jag le så mycket jag bara kan. Jag ska lyssna mer än jag pratar.
Och när jag lyssnar ska jag se och känna in den andra utan att lämna mig själv."

Det blir väl bra på Senior Styrketräningen, nu tidigt på morgonen? Det är så skönt att gå dit och känna mig "yngst", haha! För inte vill jag bli gammal sååå... men jag tränar inte för att bli yngre, jag tränar för att bli äldre. Ett långt skönt liv.

Sedan sjunger jag för att bibehålla lungornas kraft! Det är AllsångsKul till kvällen.
Nu får jag snart rusa! Först lite frulle, bara.....
Cykelhoj, ohoj! Minus ute, förmodligen glashalt.

Full fart och kläm, puss och kram! 
Kärlek varm!

tisdag, februari 19, 2013

Kalops och aggressiv REKLAM

God morgon, sköna tisdag! Minus 3 grader och snösvängen kör för fullt, jag har hur det brakar ute.

Igår gjorde jag denna ljuvliga rätt av nötkött, gul lök, morötter, gröna bönor och rödbetor.
Kalops, är namnet, på en hederlig svensk husmanskost. För mig borde den räcka i dagarna tre, så jag fryste in två portioner.

Jag har hållit på att rensa min stationära dator från aggressiv reklam nu i två dagar. Det var ett konstigt slag av reklam som klistrade sig över internetsidorna. Tryckte bort med krysset, och det bara återkom och sade att min dator var så infekterad att den snart skulle krascha. Den skulle ha över tusen systemfel.

Då anlitar jag ett gratis antivirusprogram som jag haft förut. Och de säger att jag har absolut inga som helst virus eller infektioner. Och till slut ringde jag yngste sonen, som är systemvetare, och tillsammans rensade vi bort filer och tillägg, som hade kletat sig fast, tog bort ett gammalt Java och ersatte med nytt. Inget kaffe, nu. Nej. Det får bli lite Zoega strax, som plåster på såren.

Nu är jag inte arg längre, ingen tyken reklam idag, utan gläder mig åt kvällen igår.

Gospelövning, bara så underbart! Så mycket kärlek och glädje!

måndag, februari 18, 2013

Dagsfärskt

Jo, jag sa just det...
..att det är Mååååndag morgon, och mitt huvud känns så tungt. 
Nej, jag mår bra! 

Åkte tåg från Uddevalla igår och bytte till buss i Grästorp. Det, du!

Massor med blötsnö. Det gick ingen stadsbuss hem från Resecentrum så jag fick dra resväskan 2,5 km och ryggsäcken var tämligen tung. I den låg iPaddan och lite annat smått och gott, som jag handlat och som hade vikt av vikt.

Jag var hos min väninna och i lördags fick vi för oss att köra ända till Strömstad för att gå på Laholmens hotell, äta gott och dansa. Tack, vi åt alldeles förträffligt smakfullt, hon entrecote och jag kalvfilé, allt med tillbehör och faktiskt Ramlösa till, bara. För vi skulle vara körbara båda två. Nästan 10 mil till Strömstad, ju. 

Men dansen, under all kritik. Dansa, fick jag, men.... nej, det var inte min grej, inte det folket. Nästa gång går vi enbart ut och äter gott på något finare ställe i närheten.

Idag är det löning. Jag har fått hela 15 kr brutto i påökt från SPV 1 februari, det är så jag hoppar högt av glädje. Hyran höjdes med 120 kr 1 januari, så det jämnar väl ut sig?

Så här ser det ut hos mig idag! 
En massa snöyra och dimma.
1 plusgrad och det kommer att vräka ner mera vitt skit i eftermiddag, puh.

Men jag gillar inte reklamen som etsar sig fast hos mig vart jag än går i datavärlden. Nu har det tillkommit nya lister med reklam både härsan och tvärsan, väldigt aggressivt. Hur har du det med detta?

Massor med måndagskärlek och till kvällen blir det gospelkärlek, sjung, av hjärtat , sjung!

söndag, februari 17, 2013

Köksredskap - på allmän begäran

Jag skrev tidigare om mina "fynd" på Cervera och några var intresserade av vad det var för något som jag köpt.

Detta är apelsinskalaren. Jag tog en bild från nätet, den finns i flera färger, jag har en grön och skön. Lite mer exklusiv än de tidigare som jag haft, det var enkla blå i plast, jag tror de finns att få tag i också. Jag har haft en gul mojäng från Tupperware tidigare också.

Denna universalvisp är helt sagolik, jag lovar! Den tror att den heter Optimal. Den passar till så mycket. Helt enkelt allround.

Ljuslyktan är gjord av Mats Jonasson i Målerås. Den heter Elddans och är sagolikt vacker. Gjord i kristall och rätt dyrbar, men jag fick bra rabatt och då kunde jag passa på, roligt att äga en sådan pjäs.

Så är jag då snart beredd att dra iväg hemöver med bussen igen. Jag är tidvis en flitig Västtrafik-åkare, tycker det är billigt och bra med kontoladdning, men - man får se upp med in- och utloggning!

En God Söndag med allra bästa kramar från mig! ♥ ♥ ♥

lördag, februari 16, 2013

iPad 4

God morgon, goda vänner! Nu är jag här, och inte där!

Igår tog jag Paddan under armen och åkte till min väninna i Uddevalla.
Jag tyckte jag ville visa mitt senaste nytillskott.

När jag var i Örebro skrev jag någonting om att katten Siri hade något att upptäcka. Det var alla papper och kartonger från iPad. 

Jag har länge haft i tankarna att byta ut min fina röda Mini PC, som slöat till något, till en snabb surfplatta. Och nu valde jag Apple, har aldrig haft detta förut, det är ett helt annat tänk. Men, jag är väl bildbar, menade jag, så - kör i vind!
Och - för att underlätta, så köpte jag ett tangentbord till plattan.

Jag vet inte vad vi hittar på idag lördag, igår hade vi det trivsamt med god hemmalagad mat och ett glas vin och lite TV.

Vi hade tänkt oss ut på galej som idag, det var karneval någonstans, men det visade sig vara för ungdomar upp till 30 år, och där platsar inte vi, hihi... ...baskat, också!

Ha en trevlig lördag, rosor - kärlek - kram!

fredag, februari 15, 2013

Dagen efter...

... det låter, det!
Godmorgon, finaste du!

Gårdagen är förbi, den var kärleksfull på sitt sätt, utan att ha fått en endaste ros, hjärta eller kram på riktigt.

Men jag fick god omvårdnad hos min frissa. Det är så skönt att bara sjunka ner i stolen och låta en kunnig person ta hand om mig på bästa sätt, en som vet hur jag vill ha det och vad jag passar i.

Så fick jag en kopp kaffe med kaka till. Kakan, ja den biter jag av hälften på...
Sedan så läser jag senaste skvallertidningarna samtidigt som jag skvallrar med frissan, (vem gör inte det?) det är alltid kul. Och hon har ungefär desamma intressena som jag, så där stämmer kemin fint.

Sådan blev jag, jag tog kort på mig själv med mobilen, så illa, att jag försvann där i dimman, haha!

Och sist, men inte minst, var jag på Biblioteket och såg på film. Det var Adaption, som jag berättat om, och den var då väldigt konstig, men det visste jag innan. Än var man i nutid, sedan 3 år tillbaka, sedan nutid och tvillingbror och drömmar och - ja, huller om buller, ingen ordning alls. Men slutklämmen var väldigt häftig och - ja. I stort sett en häftig film. 

Vid fikat efterpå, sitter vi i vår lilla grupp och fikar med goda smörgåsar och diskuterar filmen. Jättetrevligt, en stor tillgång.

Idag är det fredag och jag önskar alla Ett Trevligt Veckoslut och jag har bestämt mig för att göra något roligt. Och då blir det så.

Handtag, famntag, klapp eller kyss? Det var en lek sedan förr. Vet du vad leken hette? 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

torsdag, februari 14, 2013

Alla ♥ ♥ dag ♥

Tänker på alla fina Hjärtan på jorden och alla Änglar uppe i himlen.

Hur firar du din Alla Hjärtans Dag?

För mig är det inget märkvärdigt, jag har aldrig firat den ändå. Det är rätt mycket affärsmässigt i det hela.

Hjärtliga och kärleksfulla ska vi vara varenda dag. 

Och idag tänker jag först gå till frissan och göra mig fin i håret, det bara råkade bli denna dag, det är liksom dax att sätta saxen i håret! 


Det passar bra också, för jag ska till kvällen gå på Biblioteksbio och se Adaption, en amerikansk dramakomedi från 2002. Regissör Spike Jonze. Filmen har fått väldigt många utmärkelser, så det ska bli spännande att se. Adaption betyder överföring av något, och handlingen är om en blomsterhandlare som klonar ovanliga orkidéer.

Ha en bra AllaHjärtansDag!
♥   ♥   ♥   ♥   ♥

onsdag, februari 13, 2013

Var det bättre förr?

Igår lade jag några timmar på att knorra på teknikens under. Dessa operatörer, som tar ut avgifter, fast jag sagt upp abonnemang!

Jag sade upp hemtelefonin med operatören Tre i september förra året och de har debiterat mig varenda månad för en extra grej. Även nu, fast telefonen är helt borta sedan 1 januari. Puh, jag blir så trött. Men jag fick rätt.

Och Västtrafik, de drog 100 kr för mycket när jag reste till Örebro. Igår kunde jag se summan på "Mina sidor" på deras hemsida, och då kunde jag ringa Kundtjänst. De har nu skickat en Värdecheck via sms, som jag får lösa ut på Pressbyrån. Inte på ICA, där jag laddar.

Jag bara säger, det. Det är tur att jag inte är senil än, för när den dagen kommer, då blir det dyrt. Fast då kanske jag inte åker på kontoladdning eller har olika mobiloperatörer och bredband. Jag kanske styr rullatorn med mobilen, eller någon scanner. För här scannas varor på både COOP, ICA och Willys och nu är jag Willys+ också. Pluskund, låter nästan som gamla Nordbanken......

Var det bättre förr? Jo, då gick man till Mjölkaffären för att köpa mejerivaror, till Charkuteristen för att köpa kött, till Fiskbilen för att köpa fisk, till Bryggarn för att köpa läsk och pilsner, till Bageriet för att köpa tårtor (mamma bakade allt matbröd, bullar och kakor). Till Blomsteraffären, till Bokhandlaren, till Manufakturaffären. Prata om att inte nuförtiden hinna gå mellan ICA och Willys!

Idag går jag inte på någon styrketräning för jag hade känning av halsont igår. Nu är det bättre, men jag vill vara försiktig. Kanske knallar ner till Allsången, kan i alla fall vara där och skratta och se glad ut! Eller hur?

Och bättre med nätKärlek än nätHat, eller hur?
♥ KÄRLEK ♥


tisdag, februari 12, 2013

Bloggutmärkelse - åtta saker om mig själv

För en tid sedan dök det upp en mjuk och rar blogg vid namn Rozie Filosoferar. Men jag kunde inte komma på vem hon var...

Senare har jag förstått att Rozie bloggat på Aftonbladet, medan jag höll till på Expressen.  

I söndags, fick jag en kommentar, där Rozie skriver att hon har en bloggutmärkelse till mig! Jag blev sådär varm och stolt om hjärtat, vem vill inte ha uppskattning?  

Rozie hade själv fått en bloggutmärkelse - GRATTIS! - där hon skulle berätta åtta saker om sig själv och därefter välja ut fem av sina favoritbloggar, och däribland fanns jag!

Här kommer åtta saker om mig själv:
1. Som liten fick jag ibland vara med min pappa på jobbet. Han var rörmokare och elektriker och åkte runt på gårdarna. Där fanns det ibland någon flicka som jag kunde leka med..
2. Jag har ränt fors. På Pusselbits och min stora norrlandsresa 2002 köpte han mig ovetandes två dyra biljetter till forsränning. Det var den sista turen för den säsongen. Jag, som har drunkningsfobi, hade inte hjärta att tacka nej, så vi gjorde färden, med mig sjungandes i alla tonarter. En blandad känsla av glädje och skräck.
3. Har blivit permanentad av Björn Axén i Stockholm, ett par dagar efter Olof Palmes mord. Väninnan och jag var och såg mordplatsen, det låg mängder med rosor där och vi tyckte det var lite otäckt, det gick ju en mördare lös...
4. Åkte själv till Tyskland som 14-åring, hade med en hel säck med kläder till fattiga barn. Ditresan företogs med tåg till Göteborg, sedan med flyktingbuss med övernattning i kyrkan i Eckernförde, vidare till Dortmund, där jag hoppade av och löste tågbiljett till destinationen Wesel. Naturligtvis hade jag med mig D-Mark hemifrån. Till hemresan köpte jag också själv tågbiljett. Det var byte i Dortmund, Hamburg, Köpenhamn och Göteborg.
5. Jag har jobbat som utlandskorrespondent, sedan sekreterare och tagit diktamen på stenografi i tyska och engelska, och svenska efter bandinspelning. Jag skötte en Telex och 1975 började mitt dataarbete och intresset ökade för tekniken. 
6. Jag har varit friskvårdsledare i slutet på 80-talet och ledde även viktminskningskurser. Det var innan alla dieter, jo det fanns visst något som kallades "sahlgrenskametoden", vilket innebar att äta massvis med bananer och sedan varva med bacon, tror jag.
7. Jag har inga syskon, men det fanns alltid barn omkring mig hemma ändå, för mamma och pappa tog sig an sommarbarn, sedan en fosterpojke, efter det en fosterflicka och sist en flyktingflicka från Tyskland.
8. Även om jag hade en trygg barndom, så har jag ändå gått i Livets Hårda Skola. Därför är jag ödmjuk och tacksam över det som Livet ändå har gett mig av Glädje och Lycka. Självklart skriver jag en kärleksförklaring till mina älskade barn och barnbarn! Men också en stor tacksamhet att Pusselbits och mina vägar korsades en gång för 18 år sedan. Jag blev hans Prinsessa. Och nu fattas han mig fysiskt. Men jag är glad och tacksam över våra år tillsammans.

Ja, detta var en del om mig, framplockade ur minnets album. 
Och då skulle jag välja ut fem av mina favoritbloggare och då väljer jag självklart - tadam tadam....... nej, jag kan inte. Det räcker inte med fem, jag vill ha femton. Jag bara älskar er alla goingar, som verkligen vill kika in hos mig, skriva någon rad, och sprida kärlek och glädje till och för varandra!
Ha en go´ semmeldag, för det är Fastlagsbullens dag idag!

♥ TACKSAMHET och KÄRLEK ♥

måndag, februari 11, 2013

Reslust

Ja, reslust har jag nästan alltid.
Här är en ögonblicksbild från min tågresa hem med Kinnekulletåget.

Vissa turer går direkt mellan Örebro och Göteborg utan byten och således kan jag stiga på och av i Lidköping och sitta bekvämt och skönt hela vägen.

Så icke idag. Idag strulade det. Tågbyte i Mariestad. Som jag inte uppfattade förrän i sista minuten. Men av, kom jag och på kom jag igen. I sista momangen. Strul med kontoladdningen, så när jag klev av här hemma hade de dragit en hundralapp för mycket. Men det har Västtrafik lovat ordna för mig.

Landskapet utanför var tämligen intetsägande. Vitt och gråsvarta träd och en massa skog är inget skönt att vila blicken på. Dock tittar jag alltid till lite extra när tåget kör över Kinnekulle. Där har vi Filsbäck, Källby, Råbäck, Blomberg, Trolmen, Hällekis och Österäng. Det är mina och Pusselbits områden, där vi vandrat, åkt bil och t.o.m. hann vi med att bocka av vår att-göra-lista med "åka tåg till Mariestad".

Nu skiner solen, jag sitter här hemma vid den stationära datorn. Har köpt mig liten teknisk pryl, som jag ska börja använda lite mera. Känner mig glad och upprymd och till kvällen är det Gospel övning.

Så har jag fått ett uppdrag av Rozie, som jag blev väldigt stolt över, och som jag ska jobba med. Återkommer med det och önskar alla en fortsatt fin måndag!

söndag, februari 10, 2013

Selma x 2


Det är kvällen nu. Ser ut som om jag ser dubbelt, eller hur?
Icke så illa det är. Men nu fastnade systern till Siri katt på kameralinsen, Hon bara älskar att ligga på soffkanten i vardagsrummet och mysa med husse och matte framför teven. 
Katt med soffhäng.

Jag får säga god morgon i förväg, för mycket tidigt äntrar jag tåget tillbaka till Lidköping, så tack "kära örebroare" för gott liv och mys!

Mycket teknik har det blivit. Och snön vill vi skicka till stjärnorna.
Vi vill ha vår och häva upp vårskriket!

<3 Kärlek <3

Siri

God morgon!

Idag skriver jag helt kort och katten Siri får bli datorkatt nu här på morgonen.
Det finns en katt till - Selma - ingen av dem är någon bra fotomodell.

Ute lyser den vita snön och villaägarna hörs skotta.  Minus 7 grader.

Igår var vi ute i affärer.  Siri hade något att upptäcka - se bilden!

Ha en bra dag idag söndag och jag beamar Kärlek genom mobilen <3

lördag, februari 09, 2013

Mats Jonasson i Målerås

Hur många känner honom och hans verk?
Ja, jag kände inte till honom förrns för några år sedan.

Jo, jag vet ett par, som kommer att nicka igenkännande, när de läser bloggen .....

Nu fanns hans konst på Cervera, till nedsatt pris.
Och jag var där och köpte, både present och en sak till mig själv. Som jag inte behövde. Men inte kunde motstå. Det är ju värde i detta. Äkta kristall.

Så är det när Gerd satt på sig spenderbyxorna. Det händer inte ofta, men när det är läge, så.

Katten här, har inget med Mats Jonasson att göra, kanske mer med Siri och Selma. Eller på låtsas. För jag har ju kameran med.

Och jag hittade en fiffig apelsinskalare, apelsinerna är såpass ljuvligt söta och goda nu, så jag skalar och klyftar för fulla muggar. Så köpte jag en mycket fiffig visp, den går att ha till väldigt många olika saker, så egentligen kan jag lägga bort en massa andra köksverktyg. Allround, skulle man kunna säga.


Ha en trevlig lördag! 

fredag, februari 08, 2013

Gullesnuttar

Godmorgon, finaste du! ♥

Är det inte en alldeles ljuvlig bild, så säg? Nu är den norpad från nätet, men jag ska faktiskt besöka två vackra katter idag, och speciellt katternas husse och matte. Husse är lillsonen min.

Det känns liksom "på tiden" att äntra Kinnekulletåget och dra iväg utan byte upp till Gnällbältet.
Det går ju så smidigt och jag kan lugnt sitta och läsa en bok, medan lokföraren ser till att jag kommer säkert fram. Om det nu inte krånglar för all snön som fallit ner igen, suck....

Jag har t.o.m. köpt en boklampa, ifall det skulle vara för mörkt omkring mig. Fiffig grej.
Nu har jag gått igenom alla nyheter i tidningsblaskorna. Det är det gamla vanliga om trafiken - snöoväder, åpna politiker - vissa drar utomlands med sina miljoner, och så har vi alla varningar om skräpmaten. Är inte detta färdigtuggat snart?

Lockas att citera en präst, som med sin fru gick hela 80 mil långa pilgrimsvandringen i höstas: 
"Alla dieter, släng dem i väggen, gå Caminon!" 
Han hade minskat ett rejält omfång om magen.....

Trevlig Fredag! Ta hand om dig, fina. Jag sitter en stund här vid datorn, sedan drar jag.

♥ Kärlek

torsdag, februari 07, 2013

Tog bilen och drog iväg......

Igår, när jag varit på Korpen och tränat färdigt och fikat, hoppade jag in på Cervera och gjorde lite fynd. 
Blev medlem, så nu ska jag på Kundkortsdag idag!
Får passa på alla erbjudanden och procenter. Och bara till det jag behöver!

Letade sedan efter en känsla. Aj, där var den!
Bilen har inte varit igång på flera veckor.
Kanske skulle testa den, så den inte möglar i garaget, tänkte jag.
Jag bor ju så bra till, att det räcker med cykel eller promenad när jag behöver handla eller göra något. Allt för motion och miljö.

 Men jag åkte ut, som sagt, och drog iväg till Råda.
Det blev en återkoppling till vad jag gjorde förra året, exakt vid denna tidpunkt.
Då var jag svag i fötterna, darrig i knäna och hittade knappt gaspedalen.
Och kameran krånglade, och svetten lackade, ångest......

Här är vägen som Sigge Pusselbit och jag brukade vandra.
Nu var träden rejält snötyngda.

 Ganska så färglöst, men rätt så vackert.
Precis innan jag åkte, var himlen tillfälligt blå, det skulle den ha varit på dessa korten också, då det blir en väldig skillnad.

Här in till höger, brukade vi svänga in, spåret går där. Man kan gå halvmil eller helmil.
Jag gick bara en liten bit, för det var kallt.
Och jag kände Sigges närvaro. Han gick liksom med mig på högra sidan.

Avslutningsvis några hästar på gården. Precis som det brukade vara.
Och du vet, klicka på korten, så blir de större!

Och så vaknade jag till mera snö plus att någon i Atlanta i USA varit inne och försökt klå mitt mailkonto i natt. Så nu har jag fått lite att göra till kaffet....
Usch! Grrr !"#¤%&/()=?!"#¤%&/()=?

Idag är en sådan där grå dag igen. Men jag ska till Cervera och se om jag kan servera. Hitta något. Jag har redan kollat ut vad.

♥ Kärlek ♥

onsdag, februari 06, 2013

Så elak så att klockorna...

... stannar. Det är jag nu inte.
Men inte en väggklocka fungerar längre.

Och hela dagen gick igår, gjorde mina ärenden, två gånger till staden i regnet, allmänt tråkigt.

Nej, nu ska det bli full fart till Styrketräningen! Ska bli skönt att plåga kroppen lite och sen fika med panschisarna, så går de timmarna. Inget AllsångsKul till kvällen, det är uppehåll. Jag måste ha aktiviteter, annars blir jag tokig och pratar till väggarna.


Många sitter vid datorn och spelar, men det gör inte jag. Vill helst inte sitta för länge. Vill ha bättre väder så jag kan finna nöje i att ut och vandra.


Kanske ska ta en tur till Biblioteket. Där vimlar det av folk. Den nya konsthallen invigdes i lördags, då var jag ju i Skövde, så den ska jag nog kolla på nu.

Vädret idag är något vitt på backen, En minusgrad och spridda skurar av någon obestämd nederbörd. Februari är februari, det är ingen vår.

I kväll ska jag se på den nya serien på TV2. 20.30 är det "När livet vänder". Det handlar om människor som har tagit sig igenom svåra händelser i sina liv.

Nej, det här duger inte, slutbloggat för halva dagen och nu blir det brått. Havregryn och vatten ner i kastrullen, sedan uppå grötfatet med lingonsylt och skivad banan! Det är Kärlek, det också. Och jag hör hur vaktmästarna skottar bort snö framför dörrarna........

tisdag, februari 05, 2013

Sketen tisdag..... ♫♪♫♪

Det här är en helt underbar bild som jag hittade på nätet.

Det finns oerhört många vackra bilder. Jag kommer ihåg de första underbara, de kom från någon photosite, kan det ha varit Webshots, någon gång slutet 90-talet?

Då var man impad. Och man kunde använda dem som skrivbordsunderlägg, wow!

Senare kom rörliga bilder, gif-bilder. Ännu mera häftigt.

Kärleken är STOR. Och vi behöver den, lika mycket som luften vi andas. Och igår kväll vart det sångglädje igen, med lördagen i färskt minne. Och när jag kommit hem såg jag på Det Okända. Det utspelade sig i Möklinta, ett av min mammas kända nästen, hon var liksom uppväxt i Västmanland.

Men nu har vi dagen idag, denna sketna tisdag, som ska regna bort i ett par plusgrader. Jag ska dra ner på staden en sväng, sen är det öppet kort.

måndag, februari 04, 2013

Gøta



The Real Group med Göta. Inte Teskedsgumman och "Göta Petter!"
Nej, en låt från Färöarna.
Denna låt fick vi träna på i söndags i Skövde! Svår! Men skriande vacker! Tänk dig fjälltopparna!


Färöarna är en ögrupp norr om Brittiska öarna som tillsammans med Grönland ingår i det Danska kungariket. Trots detta står de utanför EU.
På de 18 öarna bor det 50.000 personer och huvudstaden är Torshamn.
Ytan är hälften så stor som Gotland.
Medeltemperaturen under vintern är + 3 gr och sommaren + 11 gr.
Golfströmmen går förbi, så det är ganska milt klimat.

Det skulle vara kul att komma dit! Men, jag har ju inte varit på Island ensingång..... 
Har du?

♥ Kärlek ♥

söndag, februari 03, 2013

Ett liv för mig

Jag presenterar inte en låt ifrån Mellon, nej!
Jag kör annorlunda.
Detta är The Real Group.


Vilken glädjens dag igår!
Vi hade Peder Karlsson från The Real Group som inspiratör under hela lördagen.
The Real Group är en a capella-grupp bildad 1984.
För den nyfikne finns mer att läsa HÄR!

Denne Peder trimmade oss fyra olika körer. Och med vilken entusiasm.
Tänk dig Körslaget i TV, hur en kändis tränar upp sin kör.
Vi tränade rytmik och stämmor så det rök om det.
Ja, vi skrattade, han var så fantastiskt pingpongrytmisk och for fram som en gummiboll på scenen, alert.

 Här turades vi om att underhålla, vi fyra olika körer.

Och maten, uppå faten, på restaurang Glädje, var inte fy skam.
Sex laxar i en laxask.

Att sedan cykla hem från Kyrkans gård efter skjutsen från Skövde, hem till Melodifestivalen, blev nästan .... Ja, vad ska man säga.
Så olika. Annorlunda musik.
Men, OK. David Lindgren knep en av förstaplatserna med Skyline, den var bäst, tyckte jag.

Idag, Söndag, tar jag det lugnt. Ska pyssla lite med fotona, så får vi se.
Men först, fina frullen med kokt ägg, sill, räkröra, rökt skinka, dessertost och kaffe!
♥ Kärlek ♥

lördag, februari 02, 2013

Gospel hela lördagen!

Körsång är rena rama hälsokuren.
Man slappnar av och släpper på - inte släpper, utan släpper på - de goda energierna och ut med de dåliga.

Ja, idag är jag iväg med hela vår Gospelkör Con Brio. Vi har heldag i Skövde, så vi blir ganska många totalt. Man kan väl säga, att det är en form av utveckling eller inspirationsdag. 

Jag är väldigt spänd och nyfiken på hur det hela kommer att falla ut.

Det är utmaningar som gäller. Hela tiden! Och Gerd är inte rädd. Bara så där lite lagom nervös innan. Det hör till. Och allt kan bara bli bättre! Du ser väl att jag har färger i inlägget!

Min fredag var skön. 
Näst intill magisk.

Vädrets makter stod mig bi. Nästan, för helst vill jag ju gå i shorts och linne, juuu...

Men solen lös, så jag blev bländad, jag kunde närapå sola mig i glansen.

Var inne på Nyaste Finaste Biblioteket och lämnade tillbaka en stor del av långtidslånen. Nu har jag bara 5 böcker kvar, och de lånade jag om. Totalt hade jag väl 18 från början.

Jag önskar dig, som sagt, en fin lördag och håll nu tummarna för att min dag också blir bra! Fylld med solsken, minusgrader, kärlek och glädje!
*Se inte bara hindren, se möjligheterna!*

fredag, februari 01, 2013

Vinter för 3 år sedan

Februari
Joho, då.
Hej, här är jag i Lundsbrunnsomgivningarna!
Med en kopp kaffe i handen och rejält ont i ryggen, men det syns inte.
Jag var så arg, för att Pusselbit inte hörde mig, när jag ropade "Stanna!" jag trodde ryggen skulle gå av!
Jag ville bara visa att jag har stått på skidor, detta var 3 år sedan och den absolut sista gången som jag skidade!
Bådas våra skidor står nere i källaren. Om jag ska tro Allmänna Råd, så ska de stå kvar där över sommaren *frågande min*

Här är vi och vandrar ute i Skärv, Egby. Det är i Vallebygden i närheten av Billingen. En strålande vacker dag, det riktigt gnistrade. Underbart område.

Här skojar jag till det lite. Det är inte alls för 3 år sedan. Det är utsikten från mitt köksfönster nu i januari. Visst är det snö och rimfrost, men tog målarfärgen slut?
Jag ser ingen blå himmel. Himmel och pannkaka. Så färglöst!

Det här söta kortet nöp jag från nätet. Det var så gulligt och påminner mig om fornstora dagar, i min barndom. 
På spark till byn - eller municipalsamhälle - var det. Vårgårda
Tänk, vi sparkade på dåvarande gamla E3 eller vad nu vägen hette då.
Vårt hus låg i Hjultorp, vid den vägen. Numera har E20 en annan dragning.

Men nu finns ingen snö och igår cyklade jag fram till filmen "En cykeltjuv".
Den var så gripande, det var så fattigt, det var krigstider och filmen slutade väldigt sorgligt. Jag, som är så känslig, fällde liten ynka tår.
Duktiga skådespelare.
Gammal film från 1948 som hade svensk premiär 1950. Den fick en Oscar 1950 som 1949 års bästa icke engelskspråkiga film.
Italiensk. Italiensk.
♥ Amore ♥