fredag, november 01, 2013

Minneslunden 30 oktober 2013

God morgon, den första i nya månaden November!

Jag grunnade länge på om jag verkligen skulle bege mig till Minneslunden i det dåliga höstvädret i Oktober, i förrgår.

Min Pusselbit finns ju inte fysiskt där, han finns andligt med mig överallt. Där jag går, så går han vid min högra sida. I det riktiga livet fanns han alltid vid min vänstra sida. Han har bytt plats för att skydda mig.
Jag känner Kärlek.

Men, så kom jag till att tänka på, att han faktiskt själv hade valt denna vackra lunden som minnesplats.Så, raskt i regn och rusk for jag hit med bilen (brukar alltid cykla) i samband med att jag skulle tvätta bilen och kolla däcken på tappen.

Här satt jag en stund och mediterade i regnet, många tårar har tidigare gånger runnit nerför mina kinder, men just här och nu kände jag en stillhet, trots mycket folk på kyrkogården en sådan här helg.....

Här är alltid lika vackert och rofyllt, en liten oas, med sitt fina vattenfall från den söta dammen, med röda näckrosor.

Vila i Frid, käre Sigge

16 kommentarer:

 1. Fint och bra att du känner lite ro numera

  SvaraRadera
 2. Där är verkligen vackert! Om en stund kör jag till stan för att besöka kyrkogården. Två gravar att sätta blommor vid...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får tänka på det vackra som har varit...
   Njuta av nuet...
   Kram

   Radera
 3. Vi brukar alltid gå till minneslunden denna helg och tända ljus för alla som inte finns bland oss längre. Alla ligger ju inte på samma kyrkogård, så då är det en bra lösning. Det är första allhelgonahelgen sen min mamma lämnade oss så det känns lite extra jobbigt.
  En Fredagskram till dig och ha nu en skön helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur det finns minneslundar. Alltid mest jobbigt första tiden.
   Kram!

   Radera
 4. Hej fina du,,,, stillheten är rogivande på kyrkogårdar,,,,,,efter ett besök på sjukhuset tidigare idag så var vi på min fars grav och min allra bästa väninnas grav,,,,,saknar dem båda oerhört ,,,,,,,Kram på dig och hoppas du får en fin helg....

  SvaraRadera
 5. Så vackert det är vid dammen med raden med blomvaser!
  Jag har varit på kyrkogården idag med dekorationer och ljuslyktor. Det är en vacker sed och det känns helt rätt. Sedan åker jag och tänder ljus till varje helg, så länge det går att ta sig fram på kyrkogården för snö.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man sörjer och vårdar var och en på sitt lilla vis.
   Kram finaste

   Radera
 6. Så vackert och så fint att du kan känna den stillheten där! Mina nära ligger ju begravda i Småland och när jag bodde i Uppsala gick jag alltid över kyrkogården på Allahelgona dagen och avslutade promenaden i Domkyrkan och tände ett ljus där! Det känns tomt att inte ha någonstans att gå nu när vi flyttat till Ystad, men som du säger de nära finns ju med mig här varje i tankarna!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är fin. Annars finns min Pusselbit alltid med i mitt hjärta oavsett högtid och det var nog lite så han önskade.
   Kram!

   Radera
 7. ❤️ Vacker minneslund ❤️ KrameLuttarOchEnFinKvällTillDig ❤️

  SvaraRadera
 8. Vacker minneslund! Klart att Sigge är med dig. ♥
  Vi ses igen när jag orkar blogga. Just nu går jag in hos mina bloggvänner som kommenterat hos mig. Men att skriva inlägg får vänta ett tag. Men jag stannar här på WP i alla fall..
  Kram ♥ / Rozie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram, du fina och tack detsamma!

   Radera