söndag, juli 31, 2011

Glöm ej bort det finns rosor....

Ett axplock av bilder på den bukett som vi fick till vår Bröllopsdag.
Kolla in på "MinaFoton" och rösta på den bästa rosbilden! Skulle vara skoj att veta vad ni tycker. Denna bilden har jag valt i blindo.
Och - den stora frågan, HUR SKÖTER MAN SNITTROSOR?
Jag googlade för säkerhets skull och fick detta svar, men det visste ni nog redan...
http://blomsterhornan.blogspot.com ...det blev lite reklam åt den rara bloggerskan!
I vårt köksfönster prunkar nu flera pelargoner i olika färger. Dom är så tacksamma och vi pratar med dom och sköter om dom varje dag, till stor glädje! Skötsel av Pelargoner!
Denna sommaren är vi hemma lite mer och kan ta hand om växterna. Och vädret är - som svägerskan sa, ett Mississippiväder......
Vi håller nu på och spånar på en utflykt med husvagnen.... det rycker och drar i äventyrslusten att dra på vandrarstråt med ekipaget.... och kameran åker med.
Och en tryckande värme har vi. Hela balkongdörren har varit på vid gavel i natt. Kvalmigt, det borde bli åska. Kan det aldrig bli lagom?

13 kommentarer:

 1. Hej ...................
  Snart sååå :)

  SvaraRadera
 2. Nette: Snart, så? Hemlisar? Oh, ja! ;)

  SvaraRadera
 3. Gooodmorgon ☺ Jag röstar på bild nr 2 men alla var fina så det var svårt att välja....

  Söndagskram och var rädda om er! ♥

  SvaraRadera
 4. Alla Rosbilderna var fina. Så jag röstar på alla bilderna :)) Det har varit en varm sommar- rent tropikväder har det nog varit.Kram

  SvaraRadera
 5. Kaisa: Godmorgon! Tack för din röst! Jo, jag yogar lite försiktigt, har alltid ryggont i bakhuvudet! Haha, vilken rolig mening det blev... var det meningen?? Kram

  Simona: Tack för din röst! Ja, här är konstig tropikvärme, inte behaglig. Kram

  SvaraRadera
 6. Här är också kvalmigt så man kan smälla av! Känns som i djungeln ungefär, varmt och fuktigt. Röstar på bild nr 4. Ja, jag kände till skötselråden för rosor, men jag tycker ändå att de sällar står sig något vidare. Kram!

  SvaraRadera
 7. Piedra: Tack för din röst!
  Ja, det är så kvalmigt, så vi diskuterade just vad vi orkade göra. Jo, vi kom fram till att vi tar en cykeltur, det svalkar lite.
  Dessa rosorna har stått sig ovanligt fint, vi fick dom i onsdags och dom åkte med i bilen en 16 mil, och ändå är som nya idag! Kram

  SvaraRadera
 8. Alltid lika kul och spännande att se dina nytagna foton. Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Du är en mästerfotograf!
  Får hålla tummarna nu att prognosen för Augusti stämmer nu, har inget emot mer sol.
  Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 9. Rosen en klassisk vacker blomma. Den tröttnar man aldrig på. Du skaffa en fläkt..Den gör under och man sover bättre..Kram Bless

  SvaraRadera
 10. Bra tips fick man inne på den bloggen om rosorna ska kika in på fotobloggen. Varmt om nätterna ja.. svårt att sova.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Tony: Det var roligt att höra, är tacksam för beröm. Eget beröm luktar illa, vettu, men det här luktar gott, haha! Vi vill ha skönt väder i augusti nu, ja! Kram.

  Bless: Rosen är klassiskt, ja. Fläkt? Det har vi två, både en stående och en bords. Men dom brakar så.... Kram.

  Bling: Ja, nu är det tropikvärme. Glada över vår markis på balkongen... Parasoll hjälper föga. Kram.

  SvaraRadera
 12. Tänk att få vara en liten fluga och få sitta på dina axlar... Då skulle jag få uppleva mycket! Ni är inte hemma många dagar, alltid en utflykt på gång.
  Vilka vackra bilder du tar! Inte så ofta jag hinner sitta och surfa men i kväll så TAR jag tid!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Susanna: Haha, du... ja, du får väl hoppa upp på mina axlar, då....... Gör vi så mycket? Det tänker jag aldrig på, ser det som naturligt. Tack tack och kram, fina du!

  SvaraRadera