söndag, juli 24, 2011

Ångslup?

Denna ångbåt åkte vi med ut på sjön Viken för flera år sen. 
Den fanns i alla fall då i Forsvik. Tror den finns där än.
Denna båt såg vi när vi åkte med M/S Ceres för en vecka sedan.
Dieter fotograferade. Det är så trevligt och mysigt med båtar. 


*Igår var vi ute och cyklade. 
*Först cyklade jag själv runt i hela stan, kollade massa affärer, torghandeln, och gasolpriser på dom olika tappstationerna, inför vår stundande lilla husvagnstripp någonstans. Helst där solen skiner... 
Mycket folk i farten, levande stad.
*Sen cyklade vi båda runt på Campingen och kollade alla ekipagen, alltid kul, sen bort över till Småbåtshamnen, gillar att beskåda dom fina fritidsbåtarna. Vädret var varmt, vi njöt av cykelturen.
*Jag tog inte kameran med, typiskt - och det där ångrar jag alltid, för DÅ om någonsin finns det massa sköna motiv som bara ropar "fota mig!"...... ahhhh!
*Vaknade tidigt i morse, ganska så gråmulet väder. Det är en märklig sommar. Fast ändå inte, det är väl "svensk sommar".... och nu regnar det. Tur att jag inte jobbar och behöver se till att Klädkoden ska funka. Ena stunden shorts och top - nästa stund varm tröja och långbyxor. 
*Var försiktig i trafiken! Vi läser gång på gång att en förare "av okänd anledning" farit av vägen, eller över på fel sida vägen. Tänk att få en mötande bil på min sida av väghalvan, vad gör jag då? 

16 kommentarer:

 1. Har mycket trevliga minnen, eftersom vi hade båt när jag växte upp. Något vi värdesätter idag jag och min syrra, vi badade och slapp trängas med andra människor, fick vara själva på någon liten ö i Vänern :)
  Ha en fin Söndag
  Kram

  SvaraRadera
 2. Bling: Du kan skatta dig lycklig över det! Underbar uppväxt! Kram

  SvaraRadera
 3. Det är mulet hos mig med idag, men ändå varmt.
  Söta små båtar på bilden:))
  Ha en god Söndag! Kram

  SvaraRadera
 4. Gulliga foton dessa fick mig få en önskan att vara ute på sjön.... Kram ♥

  SvaraRadera
 5. Det är alltid så att om man inte har kameran med sig så finns det hur många vackra motiv som helst. Båtar älskar jag med - så länge jag står på landbacken. Jag är väl knepig, jag som brukar frysa tycker det är jätteskönt ute nu och går omkring mer lättklädd än de flesta. Kram!

  SvaraRadera
 6. Söndagskram Bless

  SvaraRadera
 7. Simona: Här har regnet öst ner hela förmiddagen! Men vi har en god söndag ändå... Kram

  Kaisa: Ja, det är härligt att vara ute på sjön, men då ska det också vara fint väder! Kram

  Piedra: Visst är det så, med kameran, menar jag!
  Jag kan hålla med om att luften är skön ute, men jag gillar inte regnet. Svårt att planera att åka ut med vagnen då... Kram

  Bless: Söndagskram tillbaka! Nu ska jag baka sockerkaka.

  SvaraRadera
 8. Fina båtar. Härligt att ni har kunnat åka ut och cykla, det är en trevlig motion. Förargligt med kameran, jag känner igen det, har hänt mig också, många gånger. Andra gånger kan jag ha den med och då finns det inget speciellt att fota. Kram.

  SvaraRadera
 9. Optimist: Just så är det med dessa kameror...
  Jo, det är skönt att cykla!
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Vilken fin ångbåt. Det ser riktigt mysigt ut i den.
  Jösses vilket håll-igång det har varit på er, men det är helt rätt =)

  Ha det bäst!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Marit: Ångbåten är fin, visst! Har det varit hålligång på oss? Har jag inte märkt... det finns med i den allmänna ruljansen, det bara är så. Och visst, rätt! Kram!

  SvaraRadera
 12. Mmmmm båtlivet är såååå mysigt!!! men de är husbil/vagns livet åxå!! ;) så ni är på väg snart igen?? spännande! Tur man har "huset" med sej att krypa in i när den Svenska sommaren är som den är ;) med hit och dit väder ;)
  Kram & natti!♥ /Lena

  SvaraRadera
 13. Föresten! på den sjön vi åker på, är Sveriges mest ångbåts rika!! & här åker åxå Världens älsta ångbåt dagligen! den heter Domnarfvet!
  Det visslas i knutarna vart man än åker! & då vinkar man förståss :) så vackert när dom kommer helt ljudlöst fram..., förutom när dom släpper ut ångan då he he..
  Kram igen! /Lena

  SvaraRadera
 14. Mysigt med båtar. Fiskardotter som man är ,så ligger båtar mig varmt om hjärtat. Hoppas solen hittar hit snart igen. Känns nästan som höst. Ha det gott denna måndag. kram Eva

  SvaraRadera
 15. Hääärligt ni verkar att ha det

  Kraaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 16. Lena: Jo, det är mysigt med husvagn, husbil har vi inte prövat, det är väl detsamma, typ. Men, det SKA vara FINT VÄDER vad beträffar båda! Kräsen blir man med åren! Ångbåtarna är tuffa... Kram!

  Eva: Så du är fiskardotter! Ja, min pappa byggde en egen båt i sin ungdom, han var intresserad, men sen sålde han båten till sin svåger. Ja, idag är det kallt, men det är Svensk Juli. Kram!

  SvaraRadera