måndag, juni 27, 2011

Rosenfettuccini

Rosenfettuccini är en italiensk rätt i romantikens tecken.
Jag hittade ett recept när jag googlade på Rosenknopp.
Ingredienser: Smör, Olivolja, Grädde, Skinka, fettuccini, Rosor, Peppar, Salt. Men för att få hela receptet, måste man vara medlem i Kokboken.se. Typiskt.

Jag har varit ute och fotograferat olika rosor som växer utanför vårt hus. Igen. Ja, jag vet - jag gjorde det alldeles nyss.
Men jag kände att jag måste vara lite kreativ. Och det är inte bara att plåta, det ska "framkallas", ev. klippas, förminskas för bloggen och sättas en ram på, sen är jag nöjd. Allt detta tar tid, och det är bra när man vill skingra tankarna.
Jag lägger in Tre Rosor på min Fotoblogg också, så det går bra att kika in där med.


Nu så slänger John Blund sömnpulver över hela bloggen, så nu drar jag mig så sakteliga uppåt Loftet, tror jag, att jag väljer i natt. Praktiskt att ha flera nattläger att välja på!

8 kommentarer:

 1. Det är roligt att sitta och leka med datorn ibland. Och precis som du säger att förskingra tankarna också. Tiden går väldigt fort då.
  När du säger att du skall sova på Loftet, då tänker jag på min äldsta/bästa väninna. Hon flyttar ner till sin "bastustuga" till sommaren som är ca 100m från deras eget hus. Halva stugan är byggd på vattnet. Det är som himmelsrike där. Tänk om man skulle ha den valmöjligheten =)

  Hoppas det bästa för dig och din pusselbit!
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Vilken otroligt vacker rosen knopp!! :)) och sötaste John Blund! länge sedan man såg honom, vilken söt serie det var...♥
  Men ? hmmm...?? är det månne ändå inte han som kommer nu ändå tro? fniss...
  Kram och sov så gott!! /Lena

  SvaraRadera
 3. Marit!
  Ja, visst är det kul att leka med alla datorns möjligheter!
  Och tiden, den bara flyger iväg!
  Tänk att bo i en Bastustuga, det vore nåt!
  Men Loftet, det är inte dumt, då ligger man högt som katten och kan blicka ner i rummet.....
  Oh, idag skiner solen! Kram

  SvaraRadera
 4. Lena!
  Jo, jag kommer ihåg John-Blund-serien, den pågick som bäst när min störste grabb var liten, han hade johnblundmönster på sin kudde!
  Tack, jag somnade till slut, och har sovit gott tills nu, skönt! Kram

  SvaraRadera
 5. Hej på dig kreativa varelse ☺ Jag varken förminskar eller ramar in bilderna, hur gör man det? Jag tar siktet på motivet och så SNABBT PÅ AVTRYCKAREN (innan jag glömmer trycka) hi hi hi...

  Här blir en varm och solig dag... Kram ♥

  SvaraRadera
 6. Kaisa!
  Det finns ju program för sånt! Hade jag inte det, så kunde jag inte få in bilderna här, för mina kameror har rätt hög upplösning! Mobilkameran är det inga problem med, den har bara 5 Mpx.
  Ja, här blir det sol idag, verkligen!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag hörde "på min tid" att det var SAND som John blund kastade. Därav den grusighet i ögonen man får när det är dags att lägga sig. Recept på rosenfettucini har jag tyvärr inte, men kan du inte hacka ner några blad, bara?

  SvaraRadera
 8. Blandade karameller!
  Ja, det är väl därför John Blund också kallas för Sandmann. Jag googlade: Den mellaneuropeiska sömngivartraditionen utgörs av Sandmann en sagofigur som enligt sagan kommer och strör sand i barns ögon, detta för att sömnen skall inträda. Beviset, säger sagan, för att Sandmann har strött sand i ögonen, är de korn av torkade tårar som emellanåt förekommer i ögonen om morgonen. Denna tradition representeras i Tyskland av Sandmann, i Nederländerna av Klaas Vaak, i Frankrike av Marchand de sable och på Brittiska öarna av Sandman. På Färöarna strör Hákun torvmull i ögonen istället för sand.

  SvaraRadera